„Mărţişoare, mărţişoare” de la copiii instituţionalizaţi pentru mame

Copiii instituţionalizaţi din judeţul Olt organizează cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie o expoziţie cu vânzare de unde doritorii pot achiziţiona, la preţuri modice, mărţişoare şi felicitări, dar şi tablouri. Expoziţia intitulată sugestiv „Mărţişoare, mărţişoare”, organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, împreună cu Asociaţia „Nagual” s-a deschis, ieri după-amiază, în incinta Centrului Cultural „Eugen Ionescu”.

Micile simboluri ale primăverii şi ornamente realizate din diverse materiale de către micuţi vor fi expuse în această locaţie, timp de două zile, iar de vineri, 28 februarie, „mica galerie” se va muta pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, de unde cei interesati îşi vor putea achiziţiona un mărţisor hand-made. Sumele obţinute din vânzarea produselor confecţionate de copiii din centrele de plasament vor fi folosite în beneficiul micuţilor artişti. Reprezentanţii DGASPC au încercat să creeze un decor de basm în cadrul expoziţiei.


„Bine v-am regăsit în acest colţ de primăvară. Nu contează cum este vremea, spun eu, ci în suflet trebuie să fie primăvară. Şi noi, alături de copiii noştri, vă oferim un colţ de primăvară din sufletul nostru. Toţi aceşti copii sunt o familie şi au creat o poveste pentru dumneavoastră. Felicitări educatorilor, şefilor de centre şi întregii echipe care lucrează alături de ei în centrele din Slatina şi Balş”, a spus în deschiderea expoziţiei Rădiţa Piroşca, directorul general al DGASPC Olt.


Publicul interesat care va trece pragul centrului va avea posibilitatea să admire şi să cumpere obiecte confecţionate de peste o sută de copii din toate centrele de plasament din judeţ. Şi nu putem să nu-i amintim pe micii artizani de la Centrul de Zi „Amicii”, Centrul de Zi Slatina, Centrul de Recuperare Slatina, Căsuţele de tip familial „Mugurel şi Luminiţa”, Centrul „Valentin” şi Centrul „Sf. Andrei”. Printre cumpărători s-au numărat şi şefii unor instituţii importante din Olt, care au apreciat produsele confecţionate de micii „meşteşugari”.


Trebuie spus că toţi aceşti copii instituţionalizaţi s-au specializat în tehnici de decorare şi pictură, obiectele realizate periodic în cadrul activităţilor de ergoterapie sub coordonarea personalului centrelor fiind prezentate deja în mai multe expoziţii.