„Minţim poporul cu televizorul”, presa zilelor noastre

Obiectivitatea şi veridicitatea informaţiilor sunt principalele reguli după care ar trebui să se ghideze un jurnalist. Aceste principii şi-au pierdut mult din valoare, presa fiind făcută în funcţie de interese.

O stire apărută recent pe Digi 24, legată de construirea unui stadion modern la Slatina, a fost prezentată ca şi cum noi, slătinenii, am trăi în Evul Mediu. Străzi pline de gropi şi fără trotuare, pe asta a fost pus accentul echipei de jurnalişti profesionişti din presa centrală. De fapt, imaginile difuzate au fost filmate pe varianta oraşului, acolo unde din cauza traficului de mare tonaj, primăvara tot timpul apar probleme.

Slatina are trotuare pavate, şi le are de câţiva ani, străzile nu sunt deloc pline de gropi, aşa cum au fost prezentate, iar investiţiile făcute în ultimii an fac din municipiul reşedinţă de judeţ un oraş frumos. Sigur, tot timpul este loc de mai bine, dar ca să prezinţi la modul acesta imaginea unui oraş, este mul prea mult. Când am văzut stirea la televizor, mi s-a confirmat încă o dată cât de adevărată este sintagma „minţim poporul cu televiorul”. Sunt sigură că cetăţenii altor oraşe ne-au compătimit când au văzut imaginile difuzate. Şi-or fi spus, pe bună dreptate, aştia îşi rup picioarele pe trotuare şi vor stadion.

Un alt aspect mincinos al ştirii îl reprezintă sursa de finanţare pentru realizarea noului stadion. Nu bugetul municipiului va suporta această investiţie, ci Compania Naţională de Investiţii.

Post Scriptum: Cel mai important ultim meci susţinut de echipa de fotbal locală nu a fost cu FC Argeş, ci cu o echipă din Liga I, Dunărea Călăraşi. Asta ca să mai rectificăm o dezinformare.