Cultură

2017-04-11, 15:43:30

„Ouăle încondeiate de pe Valea Olteţului”, aduse la Slatina

Meşterii populari încondeietori de ouă de pe Valea Olteţului vin din nou la Slatina, joi, în cadrul unei eveniment organizat de Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Olt, la Colegiul Tehnic „Alexe Marin”.

Potrivit reprezentanţilor CJCPCT, la Slatina vor veni meşterii populari Petre Ciobanu de la Călui şi Daniela Voicu de la Balş. Aceştia vor fi însoţiţi de ucenicii lor, Georgiana Adriana Năstasie, Mihaela Turcitu şi Cristian Nicolăescu.

Meşterii vor face demonstraţii de încondeiat ouă, dar şi vor expune ouă încondeiate cu frumoasele modele de Valea Olteţului, cele care au fost premiate, alături de măiestria realizatorilor, mai mulţi ani la rând, la cel mai mare festival de profil din România, Festivalul Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, judeţul Suceava, şi în cadrul concursului ce se desfăşoară acolo intitulat „Tradiţie - valoare sacră”.

Evenimentul de joi începe de la ora 10 şi este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Olt, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina.

Comentarii

Redacţia

2017-04-11 15:43:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro