Învăţământ

2021-03-29, 11:46:02

Peste 2.600 de elevi din Olt, la simularea Evaluării Naţionale

2.661 elevi de clasa a VIII-a din judeţul Olt participă astăzi la prima probă a simulării Evaluării Naţionale, proba scrisă la Limba şi literatura română. Examenul de simulare va continua marți, 30 martie, cu proba scrisă la Matematică.

 Potrivit ISJ, simularea se desfăşoară în 132 de centre din judeţul Olt.

Probele încep la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore. Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului de Evaluare Națională au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
 
Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
 
Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.


Comentarii

Redacţia

2021-03-29 11:46:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...