Peste 390 de slătineni au venit să-şi plătească dările, în prima zi în care s-au deschis casieriile. Programul a fost prelungit până la ora 18.00

393 de slătineni au venit luni, la Direcţia Generală Economică (DGE) a Primăriei Slatina, în prima zi din acest an în care au putut să-şi achite impozitele şi taxele locale aferente anului 2018, cu o reducere de 10%.

Şi în acest an contribuabilii care îşi achită impozitele şi taxele locale până la 31 martie beneficiază de reducerea impozitelor de 10% pentru persoane fizice şi 2% pentru persoanele juridice.

Dintre contribuabilii care s-au prezentat la ghişeele Direcţie, luni, 269 şi-au achitat impozitele pentru terenuri - din care 105  au beneficiat de reducere, şi 304 şi-au plătit la impozitul pe mijloace de transport, 197 beneficiind de bonificaţie. Persoanele care nu au beneficiat de această bonificaţie sunt cei care au omis plata impozitelor pe anul trecut.

Directorul DGE, Alin Calotă, a declarat că s-a luat măsura prelungirii programului casieriilor până la 18.00, de luni până joi, şi până la ora 16.00, vinerea, pentru a permite tuturor contribuabililor să-şi achite dările.

„De luni, Primăria Slatina prin Direcţia Generală Economică, a deschis ghișeele pentru slătinenii care doresc să-și achite impozitele și taxele locale pentru anul 2018. Din experiența anilor precedenți, este de așteptat să se formeze cozi, iar în acest sens am luat măsura de a prelungi programul de încasare de la ora 8.00 până la ora 18.00 în fiecare zi de luni până joi, inclusiv, și vineri de la ora 8.00 până la ora 16.00”, a afirmat el.

Reprezentantul municipalităţii a adăugat că, persoanele care nu se încadrează în acest interval orar, pot folosi sistemul ghiseul.ro, unde într-un timp foarte scurt  îşi pot achita obligaţiile fiscale şi chiar amenzile, direct de pe calculator sau telefon.

Alin Calotă a vorbit şi despre modificările Codului Fiscal şi cum îi afectează acestea pe contribuabilii slătineni.

„Potrivit modificările survenite în Codul Fiscal pentru anul 2018, în cazul terenurilor intravilane, impozitul se stabilește prin eliminarea impozitării celor 400 metri pătraţi la tariful de curs construcții, toată suprafață deținută de contribuabil calculându-se la tariful stabilit conform categoriei de folosinţă declarată. Adică, un impozit mai mic la terenurile intravilane. O altă modificare este scăderea impozitului de la 1% la 0,5%, pentru clădirile nerezidențiale ale  persoanelor fizice”, a declarat acesta.