Învăţământ

2019-03-27, 15:13:48

„Săptămâna meseriilor”, la Liceul „Alexe Marin” Slatina. Elevii de gimnaziu pot afla despre învăţământul profesional

Elevi de la mai multe şcoli gimnaziale din Slatina vizitează, pe parcursul acestei săptămâni, Liceul Tehnologic „Alexe Marin” cu ocazia evenimentului „Săptămâna meseriilor”.

„Săptămâna meseriilor” are ca scop promovarea învățământului profesional și tehnic, în general, și a modului de organizare și funcționare a învățământului profesional, în special, informare privind condițiile în care elevii pot avea acces la învățământul profesional și beneficiile acestei forme de pregătire.

Directorul Liceului „Alexe Marin”, Marian Croitoru, a declarat că acţiunea contribuie la orientarea școlară și profesională a elevilor din clasa a VIII-a, învățământ gimnazial, cu privire la oportunitatea continuării studiilor în învățământul profesional de stat.

„În această perioadă desfășurăm „Săptămâna meseriilor”. Este o acțiune organizată printr-un Ordin de ministru, sub patronatul Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar Județean. Această săptămână presupune primirea în vizită a elevilor de la școli gimnaziale din Slatina și localitățile apropiate. Le prezentăm activitățile desfășurate de noi, avem și un film realizat de colegii mei. Elevii vizitează laboratoarele, atelierele și sunt îndrumați să urmeze cursurile școlii noastre”, a afirmat Croitoru.

Comentarii

Redacţia

2019-03-27 15:13:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...