Administraţie

2014-06-19, 17:00:52

„Schema de ajutor de minimis a Primăriei Slatina, exemplu de bună practică”

Prezent la Slatina pentru a participa la un forum pe teme de business, desfăşurat la Consiliul Judeţean Olt, Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, a lăudat iniţiativa municipalităţii slătinene privind schema locală de ajutor de minimis.

Florin Jianu a opinat că schema locală de ajutor de minimis pe care Primăria şi Consiliul Local Slatina au implementat-o reprezintă un exemplu de bună practică ce poate fi preluat şi de alte autorităţi din judeţ, dar şi din ţară.

 

„Fără doar şi poate, schema de ajutor de minimis a Primăriei Slatina este un exemplu de bună practică ce poate fi transferat la nivelul tuturor autorităţilor. Domnul preşedinte Stănescu chiar a subliniat în cadrul forumului că şi alţi primari pot să dezvolte astfel de programe. Faptul că domnul primar Prina a dezvoltat acest program nu este decât în avantajul Slatinei şi este meritul dânsului şi a echipei pe care o conduce şi este de salutat”, a spus ministrul delegat pentru IMM-uri.


Schema locală de ajutor de minimis lansată de municipalitatea slătineană a fost aprobată, săptămâna trecută, de aleşii locali. Astfel, firmele care investesc minimum 500.000 de euro şi creează cel puţin cinci locuri de muncă pot să primească ajutor financiar de la municipalitate de până la 200.000 de euro. Această sumă se traduce prin scutire de la plata impozitelor locale pe clădiri şi teren. Minel Prina, primarul Slatinei, şi-a exprimat speranţa că ajutorul de minimis va creşte atractivitatea municipiului pentru noi investiţii, acest lucru ducând la apariţia de noi locuri de muncă.

 

„Schema de ajutor de minimis a fost aprobată săptămâna aceasta de consilierii locali în unanimitate. Prin această schemă de ajutor, firmele care vor să investească în municipiul Slatina vor fi scutite de la plata taxelor şi impozitelor. Căutăm mereu soluţii noi pentru creşterea gradului de ocupare, iar atragerea investitorilor prin oferirea de facilităţi fiscale este o măsură care va duce la îmbunătăţirea situaţiei pe piaţa muncii pentru slătineni”, a declarat el.


Pentru a primi facilităţi fiscale, firmele trebuie să nu fie în stare de insolvenţă, să nu aibă datorii publice şi să fie la zi cu plata impozitelor şi taxelor către bugetele de stat şi local. Solicitanţii ajutorului de minimis trebuie să înregistreze la registratura Primăriei Slatina cererea de acordare a facilităţilor fiscale, însoţită de mai multe documente justificative.

„Mi-a plăcut cum este promovată Slatina”

Ministrul s-a declarat încântat şi în ceea ce priveşte iniţiativa municipalităţii slătinene de a dezvolta un parc industrial, în zona dinspre comuna Milcov. Mai mult, Jianu a apreciat şi felul în care Slatina îşi promovează facilităţile pe care le acordă investitorilor.

 

„Mie mi-a plăcut foarte tare modalitatea în care Minel Prina promovează şi susţine Slatina. Aş vrea câţi mai mulţi primari să facă acest lucru pentru că informaţiile sunt publice, există o lege a parcurilor industriale, iar domnul primar nu a făcut altceva decât să aplice această lege. Este un model de bună practică ce trebuie continuat şi extins. Mi-aş dori să fie cât mai multe parcuri industriale în judeţul Olt. Sibiul are şapte. Îi urez domnului primar să umple acest parc, în foarte scurt timp şi, după aceea, să se gândească la altele şi la altele”, a declarat Florin Jianu.

Comentarii

Redacţia

2014-06-19 17:00:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...