Eveniment

2021-04-05, 15:39:57

Sentinţă definitivă în dosarul bărbaţilor din Olt care făceau evaziune cu lingouri de aluminiu. Trei persoane, trimise după gratii

Magistraţii Curţii de Apel Craiova s-au pronunţat definitv în dosarul evazioniştilor cu lingouri de aluminiu, săltaţi de DIICOT Olt în anul 2016. Trei dintre ei au fost condamnaţi la închisoare, doi au pedepse cu suspendare şi alţi doi au fost achitaţi.

Anchetatorii au arătat că inculpaţii au adus un prejudiciu bugetului consolidat al statului depăşeşte 7,7 milioane lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Au fost condamnaţi la închisoare cu executare următorii: Constantin Pelcea - 6 ani şi 6 luni închisoare, Constantin  Cîrstea - 5 ani şi 6 luni închisoare şi Adrian Ionuţ Nistor -  4 ani închisoare.

Pedepse cu suspendare au primit Sorin Alin Vasile Lepădatu - 3 ani închisoare cu suspendare şi Piner Gheorghe Miricescu - 4 ani cu suspendare.

Au fost achitaţi Iosim Marin Gheorghe şi Ştefăniţă Ciobanu.

Procurorii DIICOT - BT Olt au efectuat, în luna iunie 2016, cinci percheziţii domiciliare în Slatina, în dosarul vizând gruparea coordonată de Pelcea, care era specializată în evaziune fiscală, prin comerţ cu lingouri de aluminiu.

„În perioada 2008-2013, suspectul a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii,  facturi fiscale în valoare de 12.600.000 lei, eliberate de către 13 societăţi comerciale de tip fantomă, administrate de către membrii grupului, prin care s-a atestat în mod fictiv achiziţionarea de lingouri de aluminiu, în scopul de a crea aparenţa de legalitate a aprovizionărilor efectuate de către acesta, prin modalităţi ilicite”, se arată într-un comunicat remis, la acea dată, de DIICOT.

Comentarii

Redacţia

2021-04-05 15:39:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...