Politică

2021-07-08, 11:54:43

Siminica Mirea (PSD), semnal de alarmă pe tema absorbţiei fondurilor europene

Senatorul PSD Olt, Siminica Mirea, spune că Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR a compromis atragerea de fonduri europene în exerciţiul 2021-2027.


Parlamentarul oltean arată eşecurile repetate în ceea ce priveşte aprobarea Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare.

„Actuala guvernare a compromis total atragerea de fonduri europene pe exerciţiul 2021-2027! Astfel, în acest an, niciun eurocent din partea UE nu va ajunge în economia românească. După eşecurile repetate cu aprobarea PNRR, avem parte, din păcate, şi de ZERO EURO absorbţie privind exerciţiul financiar multianual obişnuit. Întârzierea privind aprobarea PNRR va face ca banii acordaţi României în acest an să fie prezenţi doar pe hârtie. ZERO - reprezintă rezultatul aroganţei şi neimplicării actualei Coaliţii, care, în repetate rânduri a refuzat propunerile Partidului Social Democrat de colaborare şi consens politic”, a declarat Siminica Mirea.

Senatorul PSD lansează acuzaţii şi către ministrul Cristian Ghinea.

„Aşadar, România se îndreaptă, în mod real, către un dezastru economic... şi asta din cauza neimplicării ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, care a dus la neacreditarea autorităţilor de implementare, îngheţarea unor proiecte ajunse la maturitate, precum şi nefinalizarea negocierilor pentru aprobarea unor documente-cheie. Totul este blocat și suntem practic la ZERO!”, a conchis Siminica Mirea.

Comentarii

Redacţia

2021-07-08 11:54:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...