Eveniment

2018-12-08, 13:09:59

Suspiciune de pestă porcină africană, la Potcoava. Prefect: „Așteptăm, luni, rezultatul”

O suspiciune de pestă porcină africană a fost semnalată în orașul Potcoava. Autoritățile au prelevat probe de la animalul bolnav și l-au îngropat în gospodărie, DSVSA urmând să facă publice rezultatele analizelor, luni.

Prefectul județului Silviu Neacșu a declarat că în funcție de rezultatul analizelor, Colegiul Local de Combatere a Bolilor va lua o decizie privind acțiunea.

„Știu despre un caz de la Potcoava. Se fac analize. Dacă se confirmă, vedem ce măsuri vom lua. Așteptăm, luni, rezultatul”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La rândul său, primarul din Potcoava, Manuel Enăchioaia, a declarat că autoritățile locale au anunțat cazul, adăugând că cel mai probabil este vorba despre o altă cauză a îmbolnăviri, nu pestă porcină africană.

„Vineri, a murit un porc al unui cetățean, am chemat DSVSA-ul și s-au prelevat analize. Și având în vedere suspiciunea, s-a îngropat în gospodărie. S-au făcut analize și primim luni rezultatul. Semnele vizuale nu indică însă pestă, după cum am discutat și cu specialiștii. Era un porc neîngrijit care a și răcit. Așteptăm buletinul de analize al DSVSA”, a declarat primarul.

în județul Olt au fost confirmate, până acum, cinci focare de pestă porcină africană, patru în comuna Rusănești și unul în comuna Cilieni.

Comentarii

Redacţia

2018-12-08 13:09:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...