Politică

2017-04-03, 17:19:11

„Tehnocratul” Cotarcea are termen în luna mai, în procesul în care cere Prefecturii prima de instalare pe funcţie

Primul termen al procesului în care subprefectul de Olt Ionuţ Cotarcea îşi cere prima de instalare pe funcţie a fost stabilit de Tribunalul Olt pentru data de 16 mai.

Instalat pe funcţie de Guvernul Cioloş, în octombrie 2016, Cotarcea solicită prima de instalare care susţine că i se cuvine potrivit prevederilor Legii 188/1999, actualizată, privind statutul funcţionarilor publici.

Numit în funcţia de subprefect de Guvernul Tehnocrat, condus de Dacian Cioloş, Ionuţ Cotarcea are strânse legături cu Partidul Naţional Liberal, al cărui membru a şi fost, până în 2014.

Susţinut în PNL de şeful organizaţiei Balş, Mădălin Teodosescu, dar şi de şeful organizaţiei judeţene, Gigel Ştirbu, tânărul Ionuţ Cotarcea a reuşit, în 2013, să ocupe funcţia de inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

În 2014, după destrămarea USL-ului, formaţiune care îl propulsase la Bucureşti, Ionuţ Cotarcea şi-a simţit funcţia în pericol, aşa că a susţinut concurs pentru un post în cadrul aceleiaşi instituţii. Astfel, din noiembrie 2014, a fost directorul Direcţiei Juridice şi Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii. Tot în 2014, Cotarcea a demisionat din PNL, dar nu pentru că nu l-ar mai fi reprezentat doctrina liberală, ci pentru că statutul de înalt funcţionar public i-o impunea.

Cotarcea are zilele numărate în funcţia de subprefect de Olt, acesta urmând să fie înlocuit de o persoană susţinută de ALDE, cel mai probabil de consilierul loca de la Slatina, Radu Ioniţă.

Comentarii

Redacţia

2017-04-03 17:19:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro