Sănătate

2017-03-29, 17:34:44

„Zilele Medicale Slătinene”, la prima ediţie. Zeci de medici de la SJU Slatina vor prezenta lucrări ştiinţifice

Zeci de medici slătineni vor prezenta lucrări ştiinţifice şi cazuri deosebite pe care le-au tratat de-a lungul carierei în cadrul „Zilelor Medicale Slătinene”, un eveniment organizat de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în perioada 6-7 aprilie. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, unde îşi vor da întâlnire zeci de medici şi asistenţi de la cel mai mare spital din judeţ, dar şi de la alte unităţi medicale din Olt.

37 de lucrări ştiinţifice elaborate de către medici şi asistenţi vor fi prezentate în cadrul primei ediţii a „Zilelor Medicale Slătinene” organizată la începutul lunii aprilie de conducerea SJU Slatina. Deschiderea oficială este programată pentru 6 aprilie, de la ora 12.00, urmând ca de la 14.00 mai mulţi medici slătineni de la SJU Slatina să prezinte patologia nouă ce poate fi abordată la nivelul unităţii medicale.

Astfel, prin cooptarea unor specialişti noi, la spitalul slătinean se pot face intervenţii chirurgicale noi, ce până acum doi ani nu puteau fi abordate aici, pacienţii fiind redirecţionaţi către alte centre din ţară.

Pentru că a efectuat zeci de intervenţii, în ultima perioadă, la nivelul spitalului slătineam, medicul George Craioveanu, şeful Secţie ORL de la nivelul SJU Slatina, va face o prezentare despre „Operabilitatea în cancerul de limbă şi planşeu oral”, lucrare ce va fi completată de cea a medicului Andrei Ştefănescu,  „Reconstrucţia de limbă”. Totodată, George Craioveanu va prezenta un caz rar de calcul salivar gigant.

În cadrul evenimentului, colectivul Secţiei de Chirurgie Generală de la SJU Slatina, coordonat de medicul Gabriel Chiriac, va ieşi la rampă cu „Colecistita acută litiazică - consideraţii pe marginea activităţii unui serviciu chirurgical de urgenţă”.

Cunoscutul neurolog slătinean, medicul Renică Diaconescu, alături de colegii săi mai tineri vor vorbi despre conduita terapeutică în tromboza venoasă cerebrală.

Prezentarea lucrărilor ştiinţifice va continua şi a doua zi, pe 7 aprilie, când mai mulţi ginecologi de la SJU Slatina vor vorbi despre naştere, operaţia cezariană, sarcina ectopică, iar asistentul Victoriţa Costea va explica importanţa alimentaţie naturale la nou-născut.

În cadrul acestui eveniment, medicii slătineni vor acoperi o vastă patologie fiind abordate şi chestiuni sensibile privind comunicare cu pacientul sau „aspecte ale malpraxisului în activitatea medicului de familie”. 

Managerul SJU Slatina, Elena Vişan, a declarat că acest regal este destinat exclusiv oamenilor care lucrează la nivelul unităţii medicale.

„În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina exista oameni excepţionali, care zilnic fac minuni. Acest eveniment le este destinat în exclusivitate, ca o recunoaştere a implicării şi devotamentului dumnealor”, a spus Elena Vişan.

Cu acest prilej, va fi prezentat şi un film documentar despre istoria spitalului, ce va cuprinde date despre trecutul, prezentul şi viitorul unităţii medicale.

Comentarii

Redacţia

2017-03-29 17:34:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro