Cultură

2018-09-03, 12:30:20

100 de căluşari olteni au dansat în deschiderea serii de folclor de la Festivalul Cerbul de Aur

Un ansamblu de călușari din Olt a făcut senzație, duminică seara, pe scena Festivalului Cerbul de Aur de la Braşov. Ei au susţinut o reprezentație de excepție, coordonată de maestrul Nichita Dragomira.

Acompaniați de Orchestra „Lăutarii” și maestrul Nicolae Botgos, călușarii olteni au susținut un spectacol impresionant, în Piața Sfatului, din Brașov, în deschiderea ultimei seri a Festivalului Cerbul de Aur.

 „Au fost 100 de călușari, din comunele Sârbii Măgura, Cezieni, Osica de Jos, Fărcașele, Perieți și GAL Ghimpețeni. A fost o reprezentație de trei minute și jumătate, în deschiderea galei de aseară, au avut o prestație foarte bună și au primit multe aplauze, așa cum meritau. Coregrafia a fost a maestrului Nichita Dragomira, iar repetițiile pentru acest moment au durat două săptămâni. O contribuție importantă au avut-o și coregrafii Gheorghe Ghiță, Marina Stănescu, vătaful călușarilor și Teodor Țenea, coordonatorul ansamblului din Cezieni”, a declarat directorul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Florian Dumitrescu.

El a adăugat că oltenii au fost invitați pe scena Cerbului de Aur de o persoană din conducerea TVR, care văzuse mai multe reprezentanții ale dansatorilor vestiți în țară și peste hotare.

Comentarii

Redacţia

2018-09-03 12:30:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...