Agricultură

2019-05-31, 14:44:16

14 ferme comerciale în judeţ, unde se cresc oi şi capre. În ce localităţi funcţionează exploataţiile

14 exploataţii comerciale tip A în care sunt crescute ovine şi caprine există la nivelul judeţului. Pentru a funcţiona, aceste ferme trebuie să fie autorizate de specialiştii DSVSA Olt.

Ferme de oi şi capre sunt în localităţile: Dobrun, Caracal, două în Osica de Sus, Brebeni, Vultureşti, Mărunţei, Izvoarele, Radomireşti, Valea Mare, Rusăneşti, Ianca, Grojdibodu şi Corabia.

În alte şase exploataţii comerciale din Grojdibodu, Spineni, Dobroteasa, Fălcoiu, Iancu Jianu şi Crâmpoia sunt crescut ovine pentru reproducţie, dar şi pentru producţia de lapte.

Oltenii care cresc oi şi capre în gospodărie nu au nevoie de autorizaţii din partea autorităţilor, însă situaţia se complică pentru exploataţiile comerciale de tip A.

„Exploataţiile comerciale de tip A trebuie să fie autorizate, obligatoriu fermierul trebuie să fie înregistrat la Registrul Comerţului. Totodată, trebuie să fie respectate condiţiile de biosecuritate. Toate acţiunile sanitar veterinare sunt suportate de proprietar. În schimb, fermierii care cresc oi şi caprine în gospodărie nu trebuie să se autorizeze”, a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa.

Potrivit datelor DSVSA Olt, la nivelul judeţului sunt 145.000 de oi şi 90.000 de capre, însă efectivele scad de la an la an.

Comentarii

Redacţia

2019-05-31 14:44:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...