Actualitate

2019-07-22, 13:29:25

163 de olteni, înţepaţi de căpuşe. Aceştia au ajuns pe mâna medicilor

Tot mai mulţi olteni ajung la spital, după ce constată că au fost muşcaţi de căpuşe. Până acum, 163 de olteni au ajuns pe mâna medicilor, primind îngrijiri de specialitate.

Potrivit statisticii DSP Olt, în perioada 1 aprilie - 15 iulie, 163 de olteni s-au plâns doctorilor că au fost înţepaţi de căpuşe. Cei mai mulţi s-au prezentat la la UPU Slatina.

Medicii din cadrul DSP Olt spun că borrelioza este o boala infecţioasă produsă prin înţepătura de căpuşe având ca agent etiologic o spirocheta.

Specialiştii olteni recomandă populaţiei:

1. Să evite zonele cu iarbă şi arbuşti, păduri, în care expunerea la căpuşe este foarte mare;
2. În situaţia în care există acest risc de expunere, se recomandă purtarea unor
haine deschise la culoare, pentru a face cât mai uşor vizibile insectele, inclusiv căpuşele;
3. Se recomandă aplicare de spray-uri împotriva insectelor;
4. Se recomandă verificarea atentă a hainelor, bagajelor şi a corpului, la întoarcerea din drumeţii;
5. Se recomandă verificarea şi protejarea şi a animalelor de companie cu produse recomandate de medicii veterinari împotriva insectelor, inclusive a căpuşelor.

Creşterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpuşe este favorizată de schimbările climatice, fluctuaţii de temperatură, precipitaţii abundente şi vegetaţie.

Comentarii

Redacţia

2019-07-22 13:29:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...