Social

2019-04-25, 13:46:36

17 firme din judeţul Olt primesc subvenţii pentru că au angajat categorii de persoane ce au acces dificil pe piaţa muncii

Pentru a facilita integrarea pe piaţa muncii, AJOFM Olt acordă subvenţii societăţilor care angajează şomeri peste 45 de ani, persoane cu handicap, proaspăt absolvenţi, tineri până în 25 de ani, care nu urmează o formă de învăţământ, şi şomeri de lungă durată. Subvenţia pentru fiecare persoană încadrată în muncă este de 2.250 de lei. De la începutul anului, 17 societăţi primesc, pentru o perioadă de 12 luni, subvenţii.

Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt aplică o serie de măsuri active ce vizează integrarea pe piața muncii a şomerilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre măsurile destinate creşterii şanselor de ocupare a șomerilor se numără acordarea de subvenții în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piața muncii persoane aparţinând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piaţa muncii.

În acest sens, persoanele juridice primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, o subvenție în cuantum de 2.250 lei, dacă încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, persoane din următoarele categorii: şomeri peste 45 de ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspăt absolvenți, şomeri de lungă durată sau tineri până în 25 de ani, care nu urmează o formă de învăţământ, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Subvențiile se acordă la solicitarea angajatorilor care încadrează în muncă persoane din categoriile mai sus menționate.

De aceeași subvenție beneficiază și angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială. Subvenția se acordă lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare.

De asemenea, se acordă subvenţii angajatorilor care încheie contracte de ucenicie, sprijinul financiar în cuantum de 2.250 lei/ lună pentru fiecare contract de ucenicie încheiat. Suma lunară se acordă la cererea angajatorului, proporţional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe întreaga perioadă de derulare a contractului.

De astfel de subvenţii, la nivelul judeţului Olt, beneficiază 17 firme. Cei 2.250 de lei, pentru fiecare persoană încadrată, se acordă pe o perioadă de 12 luni. 


Comentarii

Redacţia

2019-04-25 13:46:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...