Actualitate

2019-05-06, 10:45:17

19 paznici munceau la negru în Caracal. Ce măsuri a luat Inspecţia Muncii

Număr record de muncitori depistaţi la negru. 19 paznici lucrau fără forme legale la două societăţi din Caracal. Una dintre ele a fost descoperită cu 15 persoane, iar alta cu patru, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la suma de 280.000 de lei. De asemenea, o societate de construcţii din Bobiceşti a fost amendată cu 40.000 de lei tot pentru munca la negru.

Amenzi record aplicate de inspectorii ITM Olt în luna aprilie. 15 persoane au fost depistate fără forme legale la o societate de pază şi protecţie din Caracal, care s-a ales cu amenda maximă, 200.000 de lei. De asemenea, tot în Caracal, în cadrul unei alte societăţi de pază şi protecţie au mai fost depistate patru persoane. O altimă amendă pentru munca la negru a mai fost aplicată unei societăţi de construcţii din Bobiceşti, care avea două persoane care lucrau fără forme legale.

În luna aprilie 2019, inspectorii de muncă au identificat 21 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, celor trei agenți ecomonici care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 320.000 lei”, a precizat Bogdan Ţucă, purtător de cuvânt al ITM Olt. 

În timpul controalelor, inspectorii ITM Olt au mai depistat nereguli legate de neplata lunară a drepturilor salariale, neacordarea repausului săptămânal sau nefolosirea echipamentului de protecţie. 


Comentarii

Redacţia

2019-05-06 10:45:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...