Agricultură

2019-03-12, 13:17:30

2.200 de legumicultori olteni s-au înscris în Programul Tomata. Numărul lor s-ar putea dubla într-o săptămână

În prima săptămână de la startul Programului Tomata 2019, 2.200 fermieri olteni au depus cereri. Numărul legumicultorilor care vor subvenţia de trei mii de euro, în primul ciclu, s-ar putea dubla.

Directorul DAJ Olt, Ion Anuţa, estimează că, în acest an, numărul fermierilor olteni care vor accesa Programul Tomata va ajunge la 4.000.

„Am primit 2.200 de cereri în prima săptămână. Fermierii au termen până pe 20 martie să se înscrie. În mod normal, ei vin la sediu, dar noi îi ajutăm, mergem la primării, îi ajutăm să completeze şi ridicăm dosarele. Fermierii sunt mulţumiţi că am făcut pasul către ei, pentru că, în economia timpului, ei câştigă. O zi pe care o pierdeau la Direcţia Agricolă să se înscrie, înseamnă o zi de muncă în solar. Sâmbătă am avut program, am lucrat şi am primit cereri, o să vedem dacă este nevoie să lucrăm şi la sfârşitul acestei săptămâni. Noi estimăm că aproximativ 4.000 de fermieri vor cere subvenţia la tomate, în primul ciclu”, a spus Anuţa.

Fermierii olteni au termen până pe 20 martie să-şi depună cererile. Aceştia se pot înscrie direct la DAJ Olt sau să-şi lase dosarele la primării, de unde vor fi ridicate de specialiştii olteni.


Comentarii

Redacţia

2019-03-12 13:17:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...