20 de ani de învăţământ universitar, la Slatina. Studenţii USAMV au început oficial cursurile

Studenţii Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală a USAMV Slatina au început, joi, în mod oficial noul an universitar. Evenimentul marchează două decenii de învăţământ superior, în municipiul oltean.

La evenimentul de joi au fost prezenţi decanul Facultăţii de Management în Agricultură Bucureşti, Toma Dinu, vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, subprefectul Florin Dumitru, inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete, mai mulţi directori ai unor licee din Slatina, dar şi cei care au pus bazele filialei slătinene a USAMV Bucureşti – fostul primar Gheorghe Păunescu şi fostul inspector şcolar general Sami Drăghici.

„Sunt studenţi la capacitatea maximă în anul I şi pot spune că facem 20 de ani de învăţământ superior la Slatina, în management în agricultură şi dezvoltare rurală. Ne bucurăm că am ajuns la această vârstă şi este încă o confirmare a faptului că angajamentul USAMV Bucureşti a fost unul pe termen lung pentru a fi prezenţi în Slatina şi pentru a dezvolta acest centru de învăţământ universitar. În ceea ce priveşte partea de master, avem o grupă de studenţi şi deocamdată ne rezumăm la atât pentru că nu este cerere pentru mai mult, dar dacă găsim solicitări încercăm să venim în întâmpinarea studenţilor şi cu alte formaţiuni de studiu de tip masteral”, a declarat decanul Toma Dinu.

La rândul său, directorul filialei, Victor Tiţa, a afirmat că în cei 20 de ani de activitate, USAMV Slatina are peste 5.000 de absolvenţi, cei mai mulţi al învăţământul la zi.

„Astăzi (joi - n.red) ne bucurăm să avem festivitatea de deschidere, alături de un alt eveniment important, celebrarea a 20 de ani de la înfiinţarea filialei Slatina a Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală. Vorbind din perspectivă diacronică, astăzi avem la învăţământ la zi în jur de 380 de studenţi, din care 150 sunt la locuri fără taxă. Dintre aceşti studenţi, 60 primesc burse, de merit, de studiu sau sociale. În acelaşi timp, dacă ar fi să ne raportăm la trecerea timpului, din anul 1999 până în 2019 avem în jur de 5.200 de absolvenţi, din care 1.700 sunt la învăţământ la zi. Totodată, ne putem raporta la faptul că avem la învăţământ la distanţă două specializări, este vorba despre ingineria şi managementul afacerilor în agricultură pe deoparte şi managementul alimentaţiei publice şi agroturismul pe de altă parte, sau la învăţământ la zi unde avem o singură specializare, este vorba despre ingineria şi managementul afacerilor agricole”, a explicat Victor Tiţa.

Vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a ţinut să le transmită un mesaj noilor studenţi de la USAMV Slatina.

„Vin cu mare plăcere la această facultate, astăzi (joi - n.red.) fiind un dublu eveniment, sunt 20 de ani de când a luat fiinţă această filială şi deschiderea anului universitar. Am înţeles că toate locurile care au fost pentru anul acesta sunt ocupate, deci sunt convins că viitorul judeţului nostru, în ceea ce priveşte agricultura, este rezolvat. Sperăm ca tinerii care urmează această facultate să devină profesionişti adevăraţi şi să ducă agricultura atât din judeţul Olt, cât şi din România, pe culmi cât mai înalte. Nu rămâne decât să le urez mult succes în acest nou an universitar, să le dea Dumnezeu sănătate şi tot binele din lume”, a declarat Delureanu.