Social

2019-07-12, 13:00:55

22 de persoane din judeţul Olt au obţinut contracte în străinătate prin serviciul EURES

Persoanele din judeţul Olt nu se mai înghesuie ca în alţi ani să-şi găsească un loc de muncă peste hotare. Chiar dacă oferta angajatorilor străini este variată, de la începutul anului doar 22 de olteni au plecat să muncească în afară. Cei mai mulţi au ales Spania.

Oferte peste oferte prin serviciul EURES, care poate fi accesat inclusiv de către olteni. Puţine au fost însă persoanele din judeţul Olt care au ales să plece să muncească în străinătate. De la începutul anului, potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 22 de olteni au semnat contracte cu angajatorii străini.

Dintre cele 22 de persoane, 18 au obţinut contracte de muncă în Spania, în timp ce restul au optat pentru Danemarca. Cei care au ales să muncească în străinătate o fac în domeniul agricol, la cules fructe sau legume.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, în primul semestru al acestui an, au fost înregistrate 150 de persoane interesate de ofertele de muncă în străinătate, dintre care 52 de femei. Cel mai mare impediment în obţinerea unei slujbe peste hotare îl reprezintă limba străină. Persoanele care au semnat contracte au ales locuri de muncă ce nu necesită cunoştinţe de limbă străină.

Comentarii

Redacţia

2019-07-12 13:00:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...