Agricultură

2018-03-13, 10:34:19

3.000 de olteni au solicitat deja sprijinul pe suprafaţă. APIA Olt îi aşteaptă pe fermieri conform graficului de programări

Aproximativ zece la sută din numărul total de fermieri aşteptaţi să depună Cerea Unică de Plată pentru anul 2018 s-au prezentat în centrele locale şi centrul judeţean, de la 1 martie, termenul de începere a campaniei din acest an.

3.000 de fiermieri olteni şi-au depus deja Cerea Unică de Plată, reprezentând 10% din numărul total. Până la această dată, reprezentanţii APIA Olt aşteptau 15% dintre olteni în centrele locale şi centrul judeţean, dar vremea rea de la începutul lunii martie a dat un pic peste cap programările.

„Avem aproximativ 3.000 de fermieri care au depus deja Cererea. Până la această dată, aveau invitaţii cam 15% din numărul total, dar din cauza zăpezilor de la începutul lunii s-a decalat puţin. Nu vor fi probleme, avem timp să recuperăm. Suprafaţa pentru care s-au depus cereri este de aproximativ 40.000 de hecatre”, a declarat directorul adjunct al APIA Olt, George Dumitrescu.

30.000 de fermieri olteni sunt aşteptaţi să depună Cerea Unică de Plată, pentru o suprafaţă de aproximativ 400.000 de hectare. Termenul limită de depunere este 15 mai, fără posibilitate de prelungire.

În prezent, aproximativ 100 de fermieri, care anul trecut au intrat în eşantionul de control, mai au de primit banii.

„În maximum zece zile îşi vor primi banii şi aceştia. Nu sunt lucruri grave, zilnic se deblochează la plată câţiva fermieri”, a mai spus George Dumitrescu.

Pentru Campania de anul trecut, APIA Olt a primit un eşantion de control mic, ca urmare a ratei de eroare foarte mică. Pentru anul acesta, eşantionul de control va fi stabilit în iunie-iulie.

Comentarii

Redacţia

2018-03-13 10:34:19

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...