Actualitate

2019-09-18, 09:47:02

3 sfaturi pentru o campanie de SMS MARKETING de succes

SMS marketingul este metoda prin care un business poate ajunge la clienții săi, trimițând mesaje text pe dispozitivele mobile. Un lucru dovedit este faptul că rata de deschidere a mesajelor pe mobil este mult mai mare decât în cazul campaniilor de email marketing. Conform studiilor derulate de companiile de cercetare internaționale, 98% dintre mesajele pe mobil sunt deschise către destinatari, iar rata de răspuns ajunge chiar la 45%. Prin comparație, cifrele pentru campaniile prin email sunt de 20%, respectiv 6%.

Iar dacă stăm să analizăm propriul nostru comportament, totul capătă sens. Suntem mereu însoțiți de mobil și acesta este cel mai la îndemână mod de a comunica atât în timpul programului de lucru, cât și în timpul liber.

Cu toate acestea, având o limită de 160 de caractere per mesaj, o campanie de succes de SMS marketing trebuie să respecte următoarele reguli de bază:

1. Setează-ți obiective clare
De cele mai multe ori, pentru campanii de sms marketing sunt setate obiective ce nu vizează neapărat vânzarea directă, ci sunt orientate spre a genera trafic pe site, de a informa despre oferte și promoții sau de a simplifica procesele operaționale.

Care este scopul campaniei pe care vrei să o începi? Îți dorești să ajungi la un grup de nișă? Vrei să comunici apariția unui nou produs? Indiferent de obiectivele de business ale companiei tale, asigură-te că și campaniile de comunicare se centrează în jurul lor.
Pentru a derula o campanie de marketing de succes, atât tu, cât și agenția cu care lucrezi trebuie să știe clar care este obiectivul și ce rezultate se urmăresc.

2. Încadrează în timp campania
Folosind un ton alert sau insuflând un sentiment de urgență în campania ta, vei obține opusul din partea audienței tale. Destinatarii vor fi tentați să ignore mesaj tău dacă nu este încadrat în timp. O dată specifică la care oferta sau campania se încheie, poate atrage atenția mult mai mult decât te aștepți.

3. Folosește un URL scurt
Când vine vorba de campanii de marketing prin SMS, încearcă să scurtezi toate textele de care nu ai nevoie. Ai doar 160 de caractere. Trebuie să te asiguri că le folosești cât mai eficient posibil. Una dintre cele mai comune greșeli este folosirea unor link-uri prea lungi. Se poate întâmpla în aceste cazuri ca link-urile lungi să fie împărțite în SMS-uri separate, devenind inutilizabile.

Link-urile scurte în schimb ocupă puține caractere și păstrează intact mesajul pe care vrei să îl trimiți, sunt mai ușor de partajat și, estetic, sunt de preferat. Pentru a scurta link-urile există numeroase metode disponibile online, precum  Bitly, TinyURL și Rebrandly.

Sfat! Nu uita să corelezi informațiile pe care le afli prin accesarea link-urilor cu cele de pe site. Poți afla astfel detalii despre ce le-a plăcut sau ce i-a facut pe vizitatorii tăi să își piardă interesul odată ajunși pe pagina ta.

În concluzie, campaniile de SMS marketing sunt o variantă sigură și eficientă pentru a comunica rapid cu clienții tăi, însă trebuie să te asiguri că respecți câteva reguli de bază pentru o campanie de succes.
 

Comentarii

Redacţia

2019-09-18 09:47:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...