Social

2021-01-06, 12:35:58

31 de persoane depistate că munceau la negru, în decembrie, în Olt. Pe lista firmelor sancţionate, un restaurant din Slatina

În luna decembrie, în judeţul Olt, au fost depistate de către inspectorii ITM Olt, 31 de persoane care nu aveau forme legale de muncă. 29 dintre ele lucrau la o firmă din Craiova, care asigură mentenanţa în secţia de electroliză de la Alro, iar alte două persoane au fost găsite la un restaurant din Slatina.

În luna decembrie 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 142 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. 

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 163 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 85 sancțiuni, din care 79 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 266.500 lei.

În luna decembrie 2020, inspectorii de muncă au identificat 31 persoane care desfășurau muncă nedeclarată (agent economic din Slatina, obiect activitate restaurante, 2 persoane, amendă 40.000 lei; agent economic din Craiova, punct lucru Slatina, obiect activitate fabricare piese cuve, 29 persoane, amendă 200.000 lei). Celor doi agenți economici care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 240.000 lei”, a precizat Bogdan Ţucă,purtător de cuvânt al ITM Olt. 

De asemenea, în cursul lunii trecute, s-a un înregistrat  12 accidente de muncă, soldate cu tot atâtea persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.


Comentarii

Redacţia

2021-01-06 12:35:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...