Sănătate

2020-03-10, 17:38:09

365 de olteni, supravegheaţi la domiciliu. 136 au ieşit din perioada de izolare

501 persoane s-au aflat în izolare la domiciliu, de la începutul perioadei de supraveghere, iar 136 au ieşit deja din izolare, fără să prezinte semne de boală.

365 de olteni sunt acum izolaţi la domiciliu. Un bărbat de 51 de ani, este primul oltean confirmat cu COVID-19, fiind internat la „Victor Babeş” Craiova, iar un copil de 4 patru ani, din Grădinari, este suspect de infectare cu coronavirus. Ieri, a fost internat la Spitalul Slatina, iar astăzi s-au trimis probele la Institutul „Matei Balş” Bucureşti.

Începând de astăzi, 10 martie 2020, au fost interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

„De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate. Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020, pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Olt.

De asemenea, în aceeași perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

De ieri, până la 31 martie, aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

Începând de maine, până pe 22 martie, cursurile în şcolile şi grădiniţele din întreaga ţară au fost suspendate.
 

Comentarii

Redacţia

2020-03-10 17:38:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...