Social

2019-04-17, 12:00:38

370 de locuri de muncă vacante în străinătate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt anunţă, prin serviciul EURES, 370 de locuri de muncă vacante în Uniunea Eurpeană. Cele mai multe, 100 de job-uri, sunt în Spania, în domeniul agricol. Persoanele din judeţul Olt interesate să-şi găsească de lucru peste hotare, pot solicita informaţii de la conslierul EURES al AJOFM Olt.

370 de locuri de muncă sunt disponibile pentru cei care doresc să lucreze peste hotare. Spania caută 100 de muncitori în domeniul agricol, însă o ofertă variată este pusă la dispoziţie de asemenea de către Germania, care are nevoie de muncitori în diverse domenii de acivitate.

Austria are nevoie, de asemenea, de 30 de montatori de mobilă, în timp ce Marea Britanie caută 15 farmacişti. Locuri de muncă mai sunt vacante în ţări precum Norvegia, Belgia, Danemarca, Irlanda, Olanda, Slovacia, Suedia şi Ungaria.

Cei mai mulţi dintre olteni optează pentru ofertele agricole, deoarece nu se solicită cunoştinţe de limbă străină. Comparativ cu alţi ani, chiar şi în sectorul agricol, interesul este destul de redus. În cadrul ultimelor selecţii organizate, doar câţiva muncitori din judeţul Olt au ales să plece la cules de fructe în Spania, Italia sau Olanda. 


Comentarii

Redacţia

2019-04-17 12:00:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...