Sănătate

2018-12-13, 13:49:15

40 la sută dintre bolnavii internaţi pe Secţia de Cardiologie a SJU Slatina sunt veniţi prin transfer de la Caracal, Balş şi Corabia

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este la capacitate maximă, în această perioadă. Cardiologii slătineni spun că aproximativ 40 la sută din cei internaţi vin prin transfer de la celelalte unităţi medicale din judeţ.

Şeful Secţiei de Cardiologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Mircea Andriţoiu, a declarat că foarte mulţi pacienţi ajung în stare gravă, în sezonul rece multe afecţiuni devenind acute.

„Traversăm o perioadă în care avem foarte mulţi pacienţi. 85-90 la sută dintre ei vin prin UPU sau prin policlinică. Pacienţii sunt diagnosticaţi cu insuficienţă cardiacă cronică acutizată, hipertensiune arterială şi crize hipertensive, infarct miocardic acut şi tromboză venoasă profundă. Toate aceste afecţiuni sunt adesea însoţite de acutizări bronhopulmonare. Dacă un pacient are insuficienţă cardiacă şi face pneumonie, se decompensează şi ajunge la noi în stare foarte gravă”, a spus Andriţoiu.

Aproximativ 40 la sută dintre pacienţii internaţi la Slatina vin prin transfer de la unităţile medicale din Caracal, Corabia sau Balş.

„40 la sută dintre bolnavii internaţi pe Secţia de Cardiologie de la nivelul Spitalului Slatina vin prin transfer de la unităţile medicale din Caracal, Balş şi Corabia. Conform protocoalelor în vigoare, medicii de la aceste unităţi medicale trebuie să transfere pacienţii cu afecţiuni serioase la Slatina”, a adăugat Andriţoiu.

Comentarii

Redacţia

2018-12-13 13:49:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...