Actualitate

2020-12-02, 11:20:24

5 locuri de neratat când vizitezi Israelul

Israelul este o țară micuță, plină însă de locuri încărcate cu istorie, fie că ești o persoană religioasă sau nu. Indiferent că alegi să vizitezi Israelul pentru plajele extraordinare, pentru pădurile luxuriante sau pentru a descoperi bucățele de istorie, cu siguranță această țară are câte ceva de oferit pentru fiecare.

Este important să te informezi înainte de a pleca într-un sejur în Israel, pentru a cunoaște condițiile în care poți face o astfel de excursie, care sunt obiceiurile și regulile locale, astfel încât să nu te surprindă diferitele situații pe care le vei întâlni.

Odată ce ai făcut asta, poți merge mai departe și să descoperi unde ți-ar plăcea să ajungi.

Iată 5 locuri pe care merită să le vezi când ajungi în Israel:

Ierusalim - orașul în sine poate fi considerat a fi un obiectiv turistic care merită câteva zile dedicate. E bine știut că este unul dintre cele mai vechi orașe ale lumii, iar scrierile spun că a fost atacat de nu mai puțin de 52 de ori, la care se adaugă și două ocazii în care a fost distrus aproape în întregime. Într-un mod surprinzător, aici conviețuiesc oameni care fac parte din cele 3 religii principale ale lumi: Creștinism, Islamism și Iudaism. Poți vizita aici o serie de Biserici, precum Biserica Maria Magdalena, Biserica Sfântul Mormânt, mormintele Fecioarei Maria și a regelui David, Grădina Ghetsimani, Cămara Cinei de Taină și nu în ultimul rând Zidul Plângerii.

Nazareth - încă un oraș reprezentativ pentru Israel, acesta este considerat a fi locul în care Iisus a fost crescut de către Maria și Iosif și este destinația unui număr mare de pelerinaje creștine. Nazareth e un oraș liniștit, cu priveliști minunate, cel mai mare oraș de altfel, din nordul țării. Are o populație preponderent arabă. Biserica Nașterii Domnului este construită acolo unde se consideră că s-a născut Iisus și aici se află chiar și grota în care el ar fi venit pe lume. Marea Moartă - numele îi vine de la faptul că este un mediu nefavorabil atât pentru floră cât și pentru faună deoarece are un nivel de până la de 10 ori mai ridicat de salinitate. Apa este benefică în schimb pentru piele și un tratament cu apă și nămol din apropierea Mării Moarte este recomandat pentru diverse afecțiuni. E interesant aici cum, datorită sării, nu te poți scufunda.

Tel Aviv - este considerat capitala financiară a țării și are o viață de noapte foarte activă, cu multe petreceri, lăsând impresia unui oraș viu și cosmopolit. Găsești aici plaje apreciate în toată lumea, dar și o zonă culturală, cu muzee interesante care aduc în prim plan evenimente istorice. Tot aici găsești opera națională și filarmonica, dacă vrei să te bucuri de un astfel de spectacol.

Galileea - sau Marea Galileei se încadrează la și ea, ca zonă, în locurile de văzut atunci când vizitezi Israelul. Deși este denumită “mare”, la fața locului vei descoperi în lac cu un diametru impresionant de 53 de kilometri, cu apă dulce. Motivul pentru care Marea Galileei este atât de cunoscută în rândul creștinilor este pentru că reprezintă locul în care Iisus a mers pe apă.

Așa că dacă îți dorești să te bucuri de o vacanță plină cu soare, dar și cu experiența inedite, îți recomandăm un circuit 2021 în Israel.

Comentarii

Redacţia

2020-12-02 11:20:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...