Actualitate

2019-08-20, 10:08:37

5 lucruri vitale fără de care să NU pleci niciodată la drum

Când mașina este principalul mijloc de transport pe care îl folosești și în interes de serviciu, dar și în timpul liber, nu știi niciodată de ce situații neprevăzute te poți lovi. Astfel, este bine să fii pregătit să poți rezolva orice problemă apare pe parcursul drumului sau în trafic.

Indiferent că este vorba despre o defecțiune tehnică a mașinii sau, mai rău, de un accident, modul în care reacționezi când o nenorocire se întâmplă în timp ce ești la volan este vital. Pe lângă iscusința și experiență, orice șofer mai are nevoie și de câteva obiecte extrem de utile într-o sumedenie de situații neplăcute.

Lăsând la o parte elementele de dotare auto obligatorii prin lege (trusa de prim-ajutor, triunghiurile de presemnalizare auto, stingătorul și vesta reflectorizantă) este recomandat să ai mereu în mașină și următoarele lucruri:

Un set de unelte de bază pentru a schimba roata


Deși prin marile orașe și prin unele localități se găsesc centre de vulcanizare la tot pasul, când pleci la drum lung, este foarte important să ai în permanență cu tine un cric și o cheie. Poți face în orice moment pană, iar dacă niciun alt șofer nu are bunăvoința să oprească să te ajute, trebuie să rezolvi singur problema. Și nu poți face acest lucru în lipsa unui cric și a unei chei. În principiu, cu astfel de ustensile, nu este foarte complicat să schimbi roata de unul singur.

Cu toate acestea există și cazuri mai neplăcute, dacă nu ai roată de rezervă sau este și ea avariată, de exemplu, și situația devine iremediabilă pentru cauciucuri, în locul în care s-a întâmplat necazul. Atunci, tot ce-ți rămâne de făcut este să suni o firmă de tractări auto pentru a ajunge de urgență la primul centru de vulcanizare.

O baterie externă și un încărcător auto pentru telefon

Ziceam mai sus de necazul cu pana. Și cum suni să chemi ajutoare dacă rămâi și fără baterie la telefon în mijlocul câmpului? Aici devine extrem de util încărcătorul pentru telefon. Sau bateria externă. Sunt lucruri mărunte, dar cu o importanță vitală în nenumărate cazuri.

Un briceag multifuncțional

Nu știi când ai nevoie de un astfel de obiect. Ideal ar fi să nu te lovești de situațiile în care să trebuiască să apelezi la utilitatea lui, dar și dacă ai nevoie de el, e bine să-l ai la îndemână. Alege, pentru mașină, un briceag ceva mai complex. Cu cât are mai multe funcționalități, cu atât este mai bine.

O lanternă

Este bună când ai probleme cu mașina, pe timp de noapte, dacă se întâmplă să rămâi și fără baterie la telefon. Poți transmite cu ajutorul ei semnale luminoase pentru a chema ajutoare. Sau te poate ajuta să te deplasezi, pe jos, pentru a căuta ajutor.

O pătură

Oricât de ciudat ar suna, pătura are multe utilități în situațiile de criză: îți ține de cald pe timpul iernii și te adăpostește temporar de ploi violente sau vânt. Dar îi poți găsi multe alte întrebuințări în fel de fel de cazuri disperate. Așa că, nu strică să ai și un astfel de obiect în mașină.

Acum, că știi cum trebuie să îți echipezi mașina pentru a te descurca în situațiile de urgență, nu îți mai rămâne decât să-ți îndrepți atenția asupra carosabilului și să conduci prudent. Drum bun!
 

Comentarii

Redacţia

2019-08-20 10:08:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...