Agricultură

2019-06-10, 14:53:38

53 de cooperative agricole funcţionează în judeţ. Niciuna nu a beneficiat de avantajele noii legi

53 de cooperative agricole sunt înregistrate la Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt. Acestea au fost înfiinţate în ultimii doi ani. Potrivit reprezentanţilor DAJ Olt, nicio cooperativă din judeţ nu a beneficiat de avantajele oferite de noua legea a asociaţiilor, care a fost promulgată la începutul acestui an.

Potrivit reprezentanţilor DAJ Olt, la nivelul judeţului funcţionează 53 de cooperative. Practic, s-au asociat fermieri din: Ghimpeţeni, Pleşoiu, Urzica, Izbiceni, Scorniceşti, Grădinile, Giuvărăşti, Vitomireşti, Piatra-Olt, Brastavăţu, Schitu, Bucinişu, Rotunda, Stoicăneşti, Deveselu, Cezieni, Orlea, Grădinile, Corabia şi Caracal.

„Avem 53 de cooperative în judeţ, unele sunt pe cultivarea legumelor, creşterea albinelor sau creşterea animalelor sau pe cultivarea plantelor tehnice. Acestea au fost înfiinţate în ultimii doi ani. La acest moment, nu mai avem solicitări din partea fermierilor care vor să se asocieze. Nicio cooperativă nu a beneficiat de avantajele oferite de noua lege, ce a fost promulgată la începutul anului”, a spus directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa.

Activitatea cooperativelor agricole beneficiază de următoarele măsuri: scutirea de la plata impozitului pe profit a cooperativelor agricole care procesează produse agricole pe o perioadă de cinci ani, scutirea membrilor de la plata impozitului pe venituri în cazul persoanelor juridice microîntreprinderi şi de la plata impozitului pe norma de venit în cazul persoanelor fizice, scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitului pe clădirile şi pe terenurile utilizate pentru obţinerea producţiei agricole valorificate, inclusiv pentru bunurile aflate în patrimoniu, dar şi scutirea membrilor cooperativelor de la plata impozitului pe arendă.

Cooperativele agricole au acces la subvenţii şi fonduri publice sau europene.                     

Comentarii

Redacţia

2019-06-10 14:53:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...