Agricultură

2019-05-24, 20:52:03

60 de rachete antigrindină, lansate în stațiile de la Sâmburești si Dobroteasa. Livezi si podgorii, salvate de la dezastru

Sistemele antigrindină din nordul județului și-au demonstrat eficiența. Furtuna de vineri ar fi putut produce pagube însemnate, însă autoritățile au acționat la timp.

Directorul DAJ Olt, Dragoș Drăghicescu, a precizat că 60 de rachete antigrindină au fost lansate din stațiile de la Dobroteasa și Sâmburești.

„Stațiile antigrindină de la Dobroteasa și Sămburești au fost activate vineri seara, fiind lansate 60 de rachete. Două ore s-au luptat specialiștii cu grindina. În total, Centrul de comandă de la Drăgașani a lansat 126 de rachete. Au căzut 25 de litri pe metru pătrat de apă, dar nu și gheață. Culturile de vită de vie și livezile au fost salvate, cele două stații antigrindina fiind eficiente sută la sută", a spus Drăghicescu.

În pericol au fost și culturile fermierilor de la Cârlogani, însă s-a acționat cu stația antigrindină de la Șușani și nu au fost înregistrate pagube.

Comentarii

Redacţia

2019-05-24 20:52:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...