Economie

2018-10-29, 14:24:59

61 milioane de dolari, valoarea investiţiilor anunţate de Alro, până la finalul anului

Alro a anunţat continuarea programului de investiții în valoare de 61 milioane de dolari pentru 2018, axat pe extinderea portofoliului de clienți, îmbunătățirea calității produselor laminate la cald și pe reducerea dependenței energetice.

Președintele Consiliului de Administrație Alro, Marian Năstase, a declarat că producătorul de aluminiu nu se va abate de la această strategie.

„Continuăm să implementăm strategia noastră complexă de investiții care acoperă trei domenii majore: calitatea produselor și mixul de producție, cu accent pe piețele sofisticate; eficiența operațională și controlul costurilor, precum și creșterea cotei de piață. Rămânem fideli strategiei noastre de a furniza produse cu valoare adăugată mare pentru industrii selecte, cum ar fi industria aerospațială și auto, în care calitatea este un factor-cheie în menținerea unei relații de afaceri pe termen lung. În același timp, investim în reducerea costurilor de producție și, prin urmare, am reușit să ne păstrăm avantajul competitiv pe piețele internaționale, punând în același timp un accent deosebit pe prezentarea gamei noastre de produse clienților actuali și potențiali, pentru a ne crește cota de piață”, a declarat Năstase.

În segmentul de aluminiu procesat, Alro modernizează laminorul de table și benzi nr. 2 și mașina de rectificat cilindri, în vederea creșterii producției de laminate plate până la 120.000 de tone pe an până în 2022 (de la 90.000 de tone pe an, la sfârșitul anului 2017) și a ponderii producției de plăci tratate termic, în concordanță cu cererea de pe piață.

În același timp, compania intenționează să implementeze un sistem de control profil pentru produsele laminate la cald, având ca obiectiv principal îmbunătățirea calității acestor produse.

În plus, pentru creșterea competitivității, compania se axează pe optimizarea termenelor de livrare a produselor laminate la cald (livrare corespunzătoare, la timp, fără comenzi restante) și monitorizarea și controlul întregului sistem de planificare a producției într-o manieră centralizată prin implementarea unui sistem de planificare a producției (Planning Tool) pentru Departamentul Aluminiu Procesat.

În ceea ce privește eficiența costurilor, Alro continuă programul de dezvoltare a Eco-Topitoriei, optimizând și sporind capacitatea de procesare a deșeurilor din aluminiu, de la mărunțire până la topire, pentru a atinge o capacitate de 100.000 de tone pe an, până în 2020 (de la 32.000 de tone pe an, la sfârșitul anului 2017) și pentru creșterea eficienței energetice a proceselor existente.

Grupul Alro a înregistrat un profit net de 154 milioane lei, în primul semestru al anului 2018, comparativ cu un profit net de 187 milioane lei, în primul semestru al anului 2017. Cifra de afaceri a grupului a crescut, în primul semestru al acestui an, la 1,56 miliarde lei, comparativ cu 1,38 miliarde lei în primul semestru al anului 2017.

Producția de aluminiu primar a atins nivelul de 144.962 de tone, în S1 2018, de la 139.459 de tone, în primul semestru al anului 2017, în timp ce producția de aluminiu procesat a rămas in jurul nivelului de 56.000 de tone.

Comentarii

Redacţia

2018-10-29 14:24:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...