700 de locuri în instituţiile de învăţământ ale Jandarmeriei, pentru admiterea din ianuarie

Şi anul acesta, MAI va organiza o sesiune de admitere în luna ianuarie. Astfel, Jandarmeriei Române i-au fost repartizate 650 de locuri în cele două şcoli de subofiţeri - „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani şi „Petru Rareş” Fălticeni.

Astfel pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani au fost aprobate 350 de locuri, din care patru locuri pentru romi şi două pentru alte minorităţi, după cum urmează: 317 locuri alocate Jandarmeriei Române, 25 locuri alocate SIE şi opt locuri alocate SPP.

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni sunt alte 350  de locuri - 335 locuri alocate Jandarmeriei Române şi 15 locuri alocate SIE.

Pentru a participa la concursurile de admitere la instituţiile de învăţământ ale Jandarmeriei, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, aptitudinea/inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale MAI, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi, iar în cazul candidaţilor la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ, să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs; să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9.00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

Cererile de înscriere la sesiunea de ianuarie 2019 se depun de candidaţi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, până pe 23 noiembrie 2018. Data limită de depunere a dosarelor este 14 decembrie 2018. Durata studiilor este de un an.

„Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt din municipiul Slatina, strada Cazărmii, nr. 40, Serviciul Resurse Umane sau la telefoanele 0249.437.901, 0249.437.904, interior 24558 / 24535”,
se arată într-un comunicat de presă al IJJ Olt.