Sănătate

2020-03-17, 17:03:08

74 de olteni au rezultat negativ la COVID-19, alte opt probe sunt în lucru

83 de olteni au fost testaţi pentru determinarea prezenţei coronavirusului, de la începutul perioadei de supraveghere. Până acum, o singură probă lucrată în laboratorul DSP Olt a fost pozitivă, dar alte opt probe sunt încă în lucru.

Până acum, trei olteni ştiu sigur că nu s-au infectat cu noul coronavirus, toate cele trei probe recoltate fiind negative. 

„De la începutul perioadei de supraveghere până în prezent, la nivelul judeţului Olt s-au recoltat 97 de probe pentru 83 de persoane (pentru determinarea infecţiei umane cu noul coronavirus, de către personalul de specialitate din DSP Olt), din care o probă a fost cu rezultat pozitiv, 88 de probe cu rezultat negativ (74 - proba I, 8 - proba II, 6 - proba III), iar alte opt probe sunt în lucru (proba I)”, spune Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Astăzi, în judeţ se află 63 de persoane în centrele de carantină, iar 444 în izolare la domiciliu. De la începutul perioadei de supraveghere, 409 olteni au ieşit din monitorizare, toţi fiind sănătoşi. Toate persoanele care intră în carantină sunt testate, prima probă la venirea în centru, apoi în ziua 12 şi ziua 13. 

Până acum, doi olteni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, caracaleanul de 51 de ani şi tânărul slătinean de 22 de ani, ambii întorşi din Italia. Cei doi încă sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova. 

184 de români sunt diagnosticaţi cu coronavirus. 3.327 sunt carantină, iar 18.175 sunt în izolare la domiciliu.
Comentarii

Redacţia

2020-03-17 17:03:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...