Social

2020-04-22, 11:49:24

8.415 muncitori au primit şomaj tehnic în luna martie. AJOFM Olt estimează o creştere a numărului acestora

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a efectuat plăţile şomajului tehnic, pentru luna martie, celor 571 de firme care şi-au sistat activitatea din cauza pandemiei COVID-19. Astfel, 8.415 muncitori au primit 75% din salariu, iar în această lună se estimează o creştere a numărului acestora. Angajatorii vor depune actele pentru a primi indemnizaţia pentru luna aprilie, începând cu 1 mai.

S-au achitat plăţile pentru luna martie, firmelor din judeţul Olt, care şi-au sistat activitatea din cauza pandemiei COVID-19. Astfel, AJOFM Olt a virat banii pentru 8.415 persoane care au fost trimise în şomaj tehnic. 

Directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu, estimează o creştere a numărului persoanelor trimise în şomaj tehnic în luna aprilie.

„Am efectuat toate plăţile pentru luna martie. Avem 571 de societăţi, cu un număr total de 8.415 muncitori. Estimăm o creştere a numărului persoanelor trimise în şomaj tehnic în luna aprilie. Actele pentru indemnizaţia de 75% din salariu vor fi depuse, pentru luna aprilie, începând cu 1 mai. De asemenea, de la 1 aprilie avem aproximativ 500 de persoane care au fost trimise în şomajul clasic”, a declarat directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

Salariatul aflat în șomaj tehnic primeşte 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, și în perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate CAS, CASS și impozitele aferente.

Beneficiază de şomaj tehnic şi Persoanele Fizice Autorizate (PFA), întreprinderile individuale, cei cu profesii liberale, sportivii care au contracte încheiate cu cluburile sau cei care obțin venituri din contracte de drepturi de autor.

Plata fondurilor necesare către angajatori se face în termen de maximum 15 zile de la depunerea documentelor, iar plata angajatorilor către salariații aflați în șomaj tehnic se va efectua în 3 zile.

 


Comentarii

Redacţia

2020-04-22 11:49:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...