Social

2021-06-18, 09:16:42

80.000 de lei, amenda aplicată unei societăţi de construcţii care ridică un complex rezidenţial în Slatina

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a amendat cu 80.000 de lei o societate din Bucureşti care desfăşoară activităţi de construcţie a unui complex rezidenţial în municipiul Slatina. Sancţiunea a fost aplicată pentru munca la negru, patru persoane fiind depistate fără forme legale de lucru.

În cadrul campaniei naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, ce s-a desfășurat în perioada 09 – 16 iunie 2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au identificat doi angajatori care au primit la muncă un număr de 7 persoane pentru care nu au încheiat contracte individuale de muncă în formă scrisă și nu au transmis aceste contracte cu cel puțin o zi lucrătoare în Registrul General de Evidență a Salariaților.

„Pentru această faptă, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 140.000 lei, respectiv 80.000 amenda aplicată unui angajator din municipiul București, ce desfășura activități de construcție a unui complex rezidențial în municipiul Slatina, având un număr de patru persoane fără forme legale și 60.000 lei amenda aplicată unui angajator din orașul Drăgănești-Olt ce desfășura activități de fabricare garduri de beton pe raza orașului menționat, având un număr de 3 persoane fără forme legale”, a precizat Bogdan Ţucă, purtător de cuvânt al ITM Olt. 


Comentarii

Redacţia

2021-06-18 09:16:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...