Agricultură

2019-08-09, 11:32:05

85 de operatori din judeţ, înscrişi în agricultura ecologică. Director DAJ Olt: „Există un interes crescut, datorită subvenţiilor”

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, la nivelul judeţului, 85 de operatori s-au înscris în agricultura ecologică. Numărul celor care au optat pentru acest tip de agricultură, în care produsele nu sunt atinse de chimicale, a crescut substanţial faţă de 2018.

Directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa, a precizat că există un interes crescut pentru agricultura ecologică, datorită subvenţiilor acordate de APIA.

„Avem 85 de operatori din judeţ ce s-au înscris în agricultura ecologică. Anul trecut, am avut doar 35 de operatori, deci creşterea este semnificativă. Există un interes crescut datorită subvenţiilor ce sunt acordate”
, a spus Anuţa.

Pe piaţă se menţin „clasicii” producători de păsări şi ouă în sistem bio. Totodată, la nivelul judeţului se face apricultură ecologică la Curtişoara şi în zona Caracal, avem cultură mare fără chimicale, lavandă la Studina şi Bârza, lucernă în zona Corabia, Balş şi Scorniceşti, dar şi pajişti. Sunt înregistraţi şi doi procesatori de ulei de rapiţă din Strejeşti.


Comentarii

Redacţia

2019-08-09 11:32:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...