Administraţie

2019-11-13, 16:04:09

A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân din Caracal

Consilierii locali din Caracal au aprobat, miercuri, într-o şedinţă extraordinară, studiul de fezabilitate pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân din municipiu.

Potrivit documentaţiei aprobate de legislativul local, valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.664.891,05 lei, TVA inclusă. Autorităţile locale din Caracal estimează că numărul câinilor fără stăpân din municipiu este de circa 1.000, iar unii dintre ei sunt bătrâni şi bolnavim alţii sunt foarte agresivi şi atacă bătrâni şi copii, zeci de caracaleni ajungând la sptial cu răni provocate de aceştia.

„Unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus administraţia municipiului Caracal este şi crearea unor condiţii de siguranţă locuitorilor şi în special copiilor, în privinţa câinilor fără stăpân. Abandonul masiv de către deţinători a puilor sau a câinilor adulţi deveniţi inutili, incomozi, fenomen generat de lipsa educaţiei, a responsabilizăriii şi de lipsa precedentelor legale sancţionării în România, acţiunile organizate de colectare a câinilor de pe raza unor unităţi adminstrativ-teritoriale şi abandonarea pe teritoriul altora, lipsa sterilizării în masă a câinilor cu sau fără deţinător şi a unor metode specifice societăţii moderne de control a populaţiei canine au dus la creşterea necontrolată a acesteia”, se arată în referatul de aprobare ataşat proiectului.

Primăria se vede nevoită să investească în ecarisaj după ce, o bună perioadă din anul 2016, câinii fără stăpân a fost adunaţi de pe străzile Caracalului de o firmă privată, în baza unui contract de prestări servicii. Acest lucru nu mai este posibil, după ce fosta senatoare PC Cristiana Anghel, cunoscută iubitoare de animale, a dat în judecată municipalitatea.

Adăpostul va fi construit la ieşirea din Caracal spre Bucureşti, pe un teren al primăriei.

Comentarii

Redacţia

2019-11-13 16:04:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...