Învăţământ

2019-05-06, 15:10:21

A fost inaugurată grădiniţa din Găneasa, reabilitată prin programul PNDL 2

Reabilitată în cadrul Programului Naţional de Dezvotlare Locală (PNDL 2), program iniţiat de Guvernul PSD, Grădiniţa din Găneasa a fost inaugurată, luni, în cadrul unei festivităţi.

La eveniment au participat, printre alţii, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, deputatul PSD, Marius Iancu, prefectul Silviu Neacşu şi inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete. Aceasta este prima din cele patru unități de învățământ care vor fi complet refăcute în comună, cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Sunt condiții moderne pentru copii și ne bucurăm de acest lucru. Iată că după ce timp de 30 de ani în România s-a distrus aproape totul, un Guvern reușește să găsească programe și pentru investiții. Județul Olt are peste 100 de creșe, grădinițe și școli în reabilitare. Aceasta este una dintre ele, pe PNDL 2. Știu că în comuna Găneasa mia sunt încă 2 școli și o grădiniță în reabilitare”, a afirmat Marius Oprescu.

La rândul său, primarul comunei, Dumitru Costea, a vorbit despre viitoarele proiecte de investiţii din localitate.

„Am semnat contracte de finanțare de peste 1 milioane de euro pentru 2 grădinițe și 2 școli. Am grăbit renovarea și recepția acestei grădinițe ca să putem muta elevii de la Dranovățu, să construim și acolo o grădiniță și o școală. Și aici o să înceapă construirea unei școli noi, cu parter și etaj”, a afirmat edilul.

Oaspeții au fost încântați de încăperile moderne, luminoase și primitoare și de dotările pe care le vor avea copiii, în noua grădiniță.

„Orice investiție este un lucru bun și binevenit pentru copii, pentru viitorul de mâine. Ca inspector școlar general mă bucur să particip la astfel de evenimente, pentru că învățământul se dezvoltă atât oferind condiții copiilor cât și lăsând ceva în urma noastră”, a spus Adrian Bărbulete.

Deputatul Marius Iancu a vorbit despre planurile de investiţii ale Guvernului, în sistemul de învăţământ.

„Noi sperăm ca toți copiii din țară să poată să facă parte dintr-o generație fericită și de acum să poată să învețe în astfel de instituții moderne și bine dotate. Îl felicit pe domnul primar pentru acest proiect și le doresc mult succes copiilor și cadrelor didactice”, a declarat Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2019-05-06 15:10:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...