A fost semnat contractul de finanţare pentru marele proiect CAO de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canal din judeţ, cu fonduri europene

Contractul de finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020 (POIM 2014-2020)”, în valoare de 240 de milioane de euro, a fost semnat, marţi, potrivit reprezentanţilor Companiei de Apă Olt.

Sursa citată a arătat că vicepreşedintele CJ Olt, Virigil Delureanu, şi directorul CAO, Cătălin Uşurelu, au semnat contractul la Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Compania de Apă Olt (CAO) a depus, din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 - 2020”, fiind în primii patru operatori din ţară care au depus proiecte.

În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană, Compania de Apă Olt va accesa fonduri europene şi pentru investiţii în reţelele de apă, canalizare, staţii de tratare a apei şi staţii de pompare a apei uzate pentru 17 comune din judeţul Olt care fac parte sau sunt în diferite stadii de aderare la ADI Oltul. Până când vor semna contractul de finanţare, acestea vor face parte din Compania de Apă Olt, potrivit reprezentanţilor investiţiei.

Peste 240 de milioane de euro vor merge în Slatina şi alte 24 de localităţi. De acest proiect vor beneficia, pe lângă Slatina, localităţile: Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina.

„Începem, astăzi, o nouă etapă, poate cea mai importantă a acestui proiect, care înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din 25 de localități din județul Olt. De aceea, vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat și susținut acest proiect, cel mai mare desfășurat vreodată în județul Olt. De la echipa din cadrul CAO, autorități județene și locale, la reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, cu toții am contribuit la realizarea acestui obiectiv. Acum, când semnăm cererea de finanțare, putem spune că a meritat așteptarea și tot efortul depus de noi toti pentru cele 25 de comunități oltene. Asta înseamnă CAO, oameni, proiecte și investiții pentru că noi suntem parte din fiecare comunitate!", a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.