Social

2019-08-23, 13:55:47

A scăzut sub 6.000 numărul beneficiarilor Legii 416. Gura Padinii, comuna fără asistaţi social

Numărul celor care beneficiază de venitul minim garantat a scăzut simţitor la nivelul judeţului Olt, de la o lună la alta procentul fiind într-o continuă scădere. Potrivit datelor din luna iunie, numărul beneficiarilor Legii 416 a scăzut sub 6.000, ajungând la 5.563 de persoane. Mai mult, Gura Padinii este comuna olteană care nu are înregistrat niciun asistat social.

Venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure.

Valoarea venitului minim garantat este de 142 de lei pentru o persoană, 255 de lei pentru familia formată din două persoane, 357 de lei pentru familia compusă din trei persoane, 442 de lei pentru familia alcătuită din patru persoane, 527 de lei pentru familia formată din cinci persoane. În cazul familiilor care au şase persoane valoarea ajutorului social este de 564 de lei.

Numărul beneficiarilor venitului minim garantat a ajuns, la nivelul judeţului Olt, la 5.563 de persoane. Există, de asemenea, la nivelul judeţului Olt, o comună care nu are înregsitrată nicio persoană care beneficiază de venitul minim garantat. Este vorba despre Gura Padinii. La polul opus se află localitatea Izvoarele, care are 187 de asistaţi social.

Comentarii

Redacţia

2019-08-23 13:55:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...