Social

2019-08-02, 10:57:51

Absolvenţii care au promovat Bacalaureatul sunt aşteptaţi la AJOFM Olt

Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii care nu au promovat Bacalaureatul au avut termen să solicite indemnizaţia de somaj până pe data de 30 iulie. Cu 1 august, cei care au promovat „examenul maturităţii” sunt aşteptaţi, în termen de 60 de zile, să se înregistreze la AJOFM Olt ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a beneficia de facilităţile financiare acordate de stat.

Tinerii ieşiţi de pe băncile şcolii, care au promovat Bacalaureatul, au termen 60 de zile, începând cu 1 august,  să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. 

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt urmatoarele: act de identitate (copie şi original), adeverinţă din care să rezulte data absolvirii (copie şi original), adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.

Pentru a se înregistra, tinerii din judeţul Olt se pot adresa agenţiilor locale şi punctelor de lucru din subordinea AJOFM Olt, în a căror rază teritorială îşi au domiciliu: Agenţia Locală Slatina - str. Prelungirea Crişan, nr. 2; Agenţia Locală Caracal - str. Nicolae Titulescu, nr. 29; Punct de Lucru Balş - str. Nicolae Bălcescu, bl. 152, ap. 1 şi 3; Punct de Lucru Corabia - str. T. Vladimirescu, nr. 52;  Punct de Lucru Drăgăneşti-Olt - str. N. Titulescu, nr. 111.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării. Valoarea indicatorului social de referință este de 500 de lei. 


Comentarii

Redacţia

2019-08-02 10:57:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...