Actualitate

2017-02-13, 13:24:01

Accesul restricţionat pe cinci secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Din cauza creşterii numărului infecţiilor respiratorii, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au decis restricţionarea accesului pe cinci secţii.

Pentru că numărul oltenilor afectaţi de gripă, viroză sau alte infecţii respiratorii creşte de la o zi la alta, conducerea unităţii medicale din Slatina a decis să restricţioneze accesul pe cinci secţii. Este vorba de secţiile unde sunt internaţi pacienţi în stare gravă: Terapie Intensivă, Terapie Intensivă Neurologie, Terapie Intensivă Cardiologie, dar şi Secţia de Boli Infecţioase.

Totodată, accesul vizitatorilor este limitat şi pe Secţia de Neonatologie, unde medicii au în grijă bebeluşi.

Directorul medical al SJU Slatina, Cătălin Pătru, a declarat că nu se pune problema ca unitatea medicală să fie în carantină, la acest moment fiind instituită doar măsura restricţionării accesului.

„Măsuri privind accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor pe secţii cu risc crescut au fost luate şi anul trecut. Decizia de restricţionare la Terapie Intensivă, Terapie Intensivă Neurologie, Terapie Intensivă Cardiologie, Neonatologie şi Boli Infecţioase a fost luată şi acum, iar pe celelalte secţii s-a hotărât ca o singură persoană să viziteze un pacient, nu mai mult de cinci minute. Motivul este creşterea în continuare a numărului de infecţii respiratorii şi faptul că foarte mulţi dintre vizitatori şi aparţinători vin în contact cu pacienţii şi pot să le transmită sau pot să preia şi să transmite mai departe o infecţie respiratorie. Spitalul Slatina nu este în carantină, pentru că aceasta ar fi o măsură de izolare totală a unui obiectiv, nu intră nimeni, nu iese”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, medicul Cătălin Pătru.

Comentarii

Redacţia

2017-02-13 13:24:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro