Sănătate

2020-02-24, 14:36:23

Actualul şef al CM Olt, medicul Costache, de 20 de ani în conducerea instituţiei: „Programul este al meu şi nu este public”

Actualul şef al Colegiului Medicilor (CM) Olt, medicul Marinache Costache, de 20 de ani în conducerea forului, s-a arătat iritat atunci când a fost întrebat despre programul pe care l-a pregătit pentru un nou mandat.

Deşi medicii tineri care doresc să ajungă în fruntea CM Olt au venit cu un program şi au vorbit despre problemele reale cu care se confruntă doctorii în această perioadă, ortopedul Marinache Costache a precizat că programul său nu este public.

„Programul este al meu şi nu este public. Mai bine vă documentaţi înainte”, a spus actualul şef al CM Olt, făcând trimitere la Regulamentul electoral şi a închis telefonul.

Medicul Marinache Costache are două mandate şi candidează pentru al treilea. Anterior, a fost şi vicepreşedinte al CM Olt.

Acesta a refuzat, în repetate rânduri, dialogul cu presa, CM Olt fiind considerată o instituţie închisă ermetic, nimeni nu a ştiu ce se întâmplă în spatele uşilor. 

În antiteză cu medicul Marinache Costache, chirurgul plastician de la Spitalul Slatina, Florin Popa, a vorbit deschis despre problemele reale cu care se confruntă doctorii şi care pot fi rezolvate cu ajutorul CM Olt. Pentru prima dată în ultimul deceniu, un medic a vorbit despre un program pe care să-l aplice dacă va fi ales în fruntea CM Olt.

Colegiul Medicilor Olt organizează alegeri pentru organele de conducere, turul I, în zilele de 1-2 martie. Medicii pot vota între orele 8.00-20.00. Dacă nu se vor prezenta la vot două treimi din numărul membrilor cu drept de vot, se va organiza turul al doilea, în data de 13-14 martie.

Lista finală a candidaturilor pentru mandatul 2020, Consiliul Judeţean Olt,  cuprinde următorii doctori: Cătălina Buzărnescu- medic de familie, Ecaterina Buzău - medic şef UPU Slatina, chirurgul Gabriel Chiriac, actualul şef al CM Olt - otropedul Marinache Costache, Aurelia Costescu - medic de familie, Mugurel Coteanu - neurolog, ginecologul Ion Eremia, Mădălina Iliescu - cardiolog, Mihaela Ionescu - medicină de familie, Mădălina Jianu - medicină de familie, Cătălina Mălăgeanu medicină de familie, Ileana Mihăilescu - Nefrologie, Mihai Mitruţoiu medic de familie, chirurgul plastician Florin Popa, Cătălina Popa - medic de familie, Marcel Popa - medic de familie, Costin Popescu - pneumologie, Damian Prundeanu - medicină de familie, Ionuţ Puenea - medic de familie, Liviu Radu - legist, Ion Viorel Rădulescu - medicină generală, Emilia Răileanu - Medicină generală, Radu Stoica - Medicină generală - Pediatrie, Mihai Tudor - Medicină de familie, Mihai Ungureanu - Medicină de Familie.

Comentarii

Redacţia

2020-02-24 14:36:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...