Actualitate

2019-04-11, 14:05:07

Adeverinţă de la medicul de familie pentru micii fermieri care vând lapte crud în pieţe. Bolborea: „Cei cu tuberculoză nu au voie să comercializeze astfel de produse”

Micii fermieri care vând în pieţe sau târguri lapte crud sau produse din lapte trebuie să aibă o adeverinţă de la medicul de familie prin care se arată că sunt sănătoşi şi nu sunt în evidenţă cu boli transmisibile.

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a precizat că micii fermieri care vând în pieţe lapte crud sau produse din lapte trebuie să deţină un dosar care să cuprindă fişa de sănătate a animalului. Totodată, la dosar va fi ataşată şi o adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte starea de sănătate a fermierului.

„Micii producători care vând direct lapte crud în pieţe trebuie să deţină fişe de sănătate care să ateste starea de sănătate a animalelor din care a fost obţinut laptele, completate de către medicii veterinari din localitatea de origine. La fiecare trei luni trebuie să meargă la medicul veterinar să-i confirme starea de sănătate a animalului. Laptele trebuie să fie liber de tuberculoză, bruceloză şi leucoză, boli transmisibile la om şi care ne intersează în mod deosebit. Fermierul care comercializează laptele trebuie să aibă de la medicul de familie o adeverinţă prin care se atestă că este sănătos. Şi oamenii pot transmite aceste boli. De exemplu, cei cu tuberculoză nu au voie să comercializeze astfel de produse”, a spus Bolborea.

Comentarii

Redacţia

2019-04-11 14:05:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...