Actualitate

2019-01-17, 16:32:36

Adjunct nou, la Fiscul oltean. Antonius Popa, numit pe post, luna aceasta

Fiscul oltean are un nou adjunct, Antonius Marian Popa fiind numit prin ordinul preşedintelului ANAF pe acest post.

Schimbările din fruntea Fiscului oltean continuă. După ce la finalul anului trecut, Cornel Vlădescu, fostul şef al structurii de Colectare din cadrul AJFP Olt, a fost numit şef al Fiscului oltean, fiind promovat temporar până la o eventuală revenire pe post a titularului, instituţia are acum un nou adjunct.

Astfel, Antonius Marian Popa a fost numit şef administraţie adjunct Colectare, prin ordinul preşedintelului ANAF, luna această, până la o eventuală revenire a titularului pe post. Anterior numirii pe funcţia de conducere, Popa a fost inspector în cadrul Serviciului Executare Silită Persoane Juridice.

Inspecţia Fiscală din cadrul instituţiei oltene este condusă de adjunctul Narcis Pătru. Practic, Fiscul oltean are trei şefi: Cornel Vlădescu şi cei doi adjuncţi: Antonius Popa şi Narcis Pătru.

Noile modificări în structura de conducere a Fiscului oltean au survenit după ce şeful AJFP Olt, Florin Diaconescu, a fost suspendat din funcţie, fiind trimis în judecată de DNA într-un dosar privind fapte de corupţie.

Anterior, fusese deja suspendat din funcţie Chirilă Cristian Țugulan, la data faptei adjunct al șefului Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt și conducător al Activității de Inspecție Fiscală - Contribuabili Mijlocii din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt. El este acuzat de favorizarea făptuitorului.

Un alt inculpat în acest dosar, Adrian Claudiu Bodescu, la data faptei șef Serviciu Inspecție Fiscală Contribuabili Mijlocii în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt, acuzat tot de favorizarea făptuitorului, lucrează în prezent la Bucureşti.

De mai multă vreme era deja suspendată din funcţie Gheorghița Prunișoară, la data faptelor consilier superior cu atribuții de control în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Olt - Activitatea de Inspecție Fiscală, ea fiind trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: abuz în serviciu în serviciu cu consecințe deosebit de grave asimilată infracțiunilor de corupție, luare de mită, trafic de influență, spălarea banilor în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, instigare la spălarea banilor în formă continuată.

Procurorii DNA Craiova susțin că, în perioada ianuarie 2009 - august 2014, S.C. Gardienii S.R.L., a cărei activitate a fost coordonată de inculpatul Pop Constantin, nu și-a îndeplinit obligațiile fiscale, sustrăgându-se de la plata sumei de 8.783.367 lei către bugetul de stat, reprezentând TVA datorată în raport de activitatea efectivă a agentului economic.

Comentarii

Redacţia

2019-01-17 16:32:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...