Politică

2021-11-24, 12:33:05

Adrian Chesnoiu, aviz favorabil pentru Ministerul Agriculturii

Deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, a primit aviz favorabil pentru a ocupa postul de ministru al Agriculturii, după audierile din cadrul Comisiilor reunite pentru agricultură din cele două Camere ale Parlamentului.


28 dintre parlamentari au votat „pentru”, şase „împotrivă” și fără nici o abținere.

”Agricultura României este la un moment de răscruce. Contextul internațional este unul complicat. La nivel european, toate statele au impuse o serie de condiționalități (…) Trebuie să fim foarte atenți, pentru că fermierul român este performant și unele condiționalități, pe care România deja le respectă, dar agricultura românească este o amenințare pentru alte state, cu o agricultură mai avansată ca timp. România are un potențial agricol fantastic, dar nu mereu am știut să-l exploatăm. Noi trebuie să trecem de la producție și export a materiei prime, dar trebuie să fim în stare să exportăm marfă cu valoare adăugată. Știm să producem bine, iar în perioada următoare vom veni cu măsuri pentru ca lanțul alimentar să fie închis, iar românii să se bucure de roadele agriculturii din România”, a spus Chesnoiu în fața parlamentarilor.

Fost şef al Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR) din subordinea Ministerului Agriculturii, Adrian Chesnoiu a fost pe rând administrator public şi viceprimar al municipiului Caracal. În 2020 a candidat cu succes la Camera Deputaţilor, pe lista PSD Olt.

Votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat de la ora 10.00.


Comentarii

Redacţia

2021-11-24 12:33:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...