Social

2021-03-29, 14:18:12

Agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate au fost verificaţi de ITM Olt

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a verificat, în această lună, societăţile care se ocupă de plasarea forţei de muncă în străinătate. Un singur agent şi-a desfăşurat activitatea în perioada pandemiei COVID-19, nefiind identificate deficienţe privind legalitatea serviciilor oferite.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 8-24 martie, campania națională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condițiile de funcționare și procedura de înregistrare a persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare forță de muncă în străinătate.

S-a urmărit identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate; identificarea cazurilor de plasare forță de muncă efectuată fără respectarea condiției de a se constitui ca agent de plasare forță de muncă în străinătate (cod CAEN 7810) și de a se înregistra la inspectoratul teritorial de muncă; diminuarea consecințelor sociale și economice care derivă din nerespectarea de către agenții de plasare a forței de muncă a prevederilor legale în domeniu.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că 4 agenți de plasare nu desfășurau activitate la momentul controlului, iar un singur agent avea în ofertă 443 locuri de muncă în domeniul agriculturii, în Spania, nefiind identificate deficiențe în aplicarea prevederilor legale”, a precizat Cristian Ungureanu, inspector şef al ITM Olt. 
Comentarii

Redacţia

2021-03-29 14:18:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...