Agricultură

2018-04-22, 13:13:11

FOTO. Agricultorii din sudul judeţului, întâlnire cu secretarul de stat Botănoiu: „Cel mai important lucru este să nu pierdem contactul cu fermierii”

Fermierii din sudul judeţului Olt au fost vizitaţi, duminică, de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, prefectul Silviu Neacşu şi directorul Direcţiei de Agricultură, Dragoş Drăghicescu. „Cel mai important lucru este să nu pierdem contactul cu fermierii”, spune reprezentantul Guvernului.

Oficialii au avut întâlniri cu fermierii pentru a vedea stadiul implementării Programului „Tomata”, dar şi în ce măsură culturile agricole au fost afectate de precipitaţiile abundente, din ultima vreme.

 „Avem în vedere starea culturilor pentru că ştiţi că au fost probleme, în ultima vreme, cu precipitaţiile. Totodată, vrem să verificăm stadiul Programului «Tomata» pentru că Oltul contează, suprefeţele cultivate şi beneficiarii fiind printre primele în ţară, dacă programul este aşa cum ne-am înţeles la început, să vedem ce zic şi oamenii. Verificăm şi obiectivele de investiţii pe irigat, plus că ştiţi bine că avem un program şi vom avea pentru prima dată în acest an puncte de lansare, astfel încât fermierii să fie protejaţi de grindină. Cel mai important lucru este să nu pierdem contactul cu fermierii. De aici, plecăm la Teleorman cu aceleaşi obiective”, a declarat Daniel Botănoiu.

Reprezentanţii Guvernului au urmărit şi stadiul culturilor agricole, clasice dar şi inovatoare.

„Chiar acum suntem cu un fermier tânăr şi un extraordinar prieten, Ştefan Stănescu, care-mi arată un grâu foarte bun şi năut, o cultură pierdută din vedere, dar Oltul a ajuns să aibă cea mai mare suprafaţă cultivată cu năut din ţară, 1.100 de hectare, 700 hectare fiind doar ale sale”, a mai afirmat Botănoiu.

Delegaţia oficială a mers la Rotunda, Grădinile, Cilieni şi în zona Corabia.


Comentarii

Redacţia

2018-04-22 13:13:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...