Agricultură

2018-08-21, 14:37:14

Agricultorii olteni au început recoltatul la floarea-soarelui. În paralel, se pregăteşte terenul pentru culturile de toamnă

De câteva zile, agricultorii din judeţul Olt au intrat cu combinele în lanurile de floarea-soarelui. Specialiştii Direcţiei Agricole Olt spun că treieratul s-ar putea termina la mijlocul lunii viitoare, dacă ploile nu vor da bătăi de cap.

Peste 63.000 de hectare cultivate cu floarea-soarelui vor fi recoltate până la mijlocul lunii septembrie.

„În sudul judeţului se recoltează de săptămâna trecută, după Sfânta Maria. Aici s-a putut semăna mai devreme decât în nordul judeţului, unde ploile au făcut imposibilă pătrundrea utilajelor agricole. Tocmai de aceea, în nord nu au început lucrările de recoltat, floarea-soarelui este încă verde”, a precizat directorul Direcţiei Agricole Olt, Dragoş Drăghicescu.

Potrivit acestuia, în paralel cu campania de treierat la floarea-soarelui se ară terenurile pentru culturile de toamnă. 60% din terenurile pe care se va cultiva rapiţă şi grâu sunt deja pregătite.

„Acum se pregăteşte patul germinativ pentru rapiţă. La nivelul judeţului se vor semăna peste 26.000 de hactare cu rapiţă, lucrare ce va începe cel mai probabil spre sfârşitul săptămânii viitoare. La grâu, estimăm undeva la 125.000 de hectare, semănatul urmând să înceapă spre sfârşitul lunii septembrie, început de octombrie”, a declarat Dragoş Drăghicescu.

Comentarii

Redacţia

2018-08-21 14:37:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...