Social

2020-05-15, 11:34:25

AJOFM Olt a început plata şomajului tehnic pentru luna aprilie. Din cei peste 13.000 de muncitori, aproape 8.000 şi-au primit banii

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a început să facă plăţile pentru luna aprilie, firmelor care şi-au sistat activitatea din cauza pandemiei COVID-19. În ordinea depunerii documentelor, au fost efectuate plăţi pentru 951 de firme cu un număr de 7.768 de muncitori. Potrivit AJOFM Olt, 1.288 de societăţi cu peste 13.000 de muncitori au depus, până în acest moment, documentele pentru şomajul tehnic pentru luna aprilie, iar numărul lor creşte de la o zi la alta.

Plata fondurilor necesare către angajatori se face în termen de maximum 15 zile de la depunerea documentelor, iar plata angajatorilor către salariații aflați în șomaj tehnic se va efectua în 3 zile. Astfel, potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, pentru luna aprilie, au fost efectuate plăţi pentru 951 de firme, cu un număr de aproape 8.000 de muncitori.

 „Am efectuat plăţile pentru şomajul tehnic pe luna aprilie pentru 951 de firme, cu un număr de 7.768 de angajaţi.  Avem 1.288 de societăţi, cu peste 13.000 de salariaţi, care au depus documentele şi primim în continuare solicitări. Plăţile se fac în ordinea depunerii documentelor”, a declarat directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

Salariatul aflat în șomaj tehnic primeşte 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, și în perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate CAS, CASS și impozitele aferente.

Beneficiază de şomaj tehnic şi Persoanele Fizice Autorizate (PFA), întreprinderile individuale, cei cu profesii liberale, sportivii care au contracte încheiate cu cluburile sau cei care obțin venituri din contracte de drepturi de autor. Plăţile, în aceste cazuri, sunt efectuate de Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială. 


 


Comentarii

Redacţia

2020-05-15 11:34:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...